Problemerne med vindmøllerne

Vindmøllerne efterlader sig et giftigt spor i naturen, på danske universiteter og i dansk politik.

Borgermøde i Egebjerg omkring opsætning af vindmøllepark i Sidinge Fjord

10-12-2024

I Lammefjorden vil man etablere en vindmøllepark med 185 meter høje vindmøller. Det er mange borgere imod.

Se de mange præsentationer fra borgermødet i Egebjerg HER!

Rapport konkluderer, at værditabet er 10% på ejendomme inden for 2 km’s afstand til vindmøllerne

Dansk forsker fra Aarhus Universitet var medudgiver af en rapport i 2023.

(UDDRAG) “Vi finder, at opsætning af møller, der er højere end 60 m, inden for 2 km fra huse reducerer ejendomsværdier med 3,7 procent. Disse negative priseffekter udviser betydelig heterogenitet på tværs af afstand og møllehøjde. Små møller med en totalhøjde på mindre end 60 m har ingen effekt på huspriserne. Mellemstore møller mellem 60 og 120 m viser behandlingseffekter på -4,4 procent ved 1 km afstand og -2,9 procent ved 2 km. Deres effekt forsvinder ved afstande på mere end 2 km. De moderne kæmpevindmøller på 120 m og derover overgår dog disse effekter. For vindmøller med en højde over 120 m reducerer ejendomspriserne med 12 procent ved 1 km afstand og 10 procent ved 2 km. Denne effekt aftager langsomt med afstanden mellem vindmølle og ejendommen og forsvinder efter 5 km.

Konklusion: Huse ved kæmpevindmøller over 120 meters totalhøjde får reduceret deres værdi med 12% op til 1 km og 10% op til 2 km afstand fra møllen. Husene skal ligge hele 5 km væk fra møllen for at ikke at tabe værdi!

Se rapporten HER!

Realkreditinstitutter er tilbageholdende med lån til ejendomme tæt på vindmøller

Finans Watch artikel fra 16-08-2023

Flere realkreditinstitutter har interne instrukser om at fraråde belåning af ejendomme tæt på vindmøller.

Se artiklen HER! (bag betalingsmur!)

Kompensation til naboerne er ofte utilstrækkelig til at dække deres tab

Indslag på TV 2 Nord 19-09-2024

Se reel fra TV 2 Nord HER!

Vindmøller er en ENORM kilde til PFAS-forurening!

InfoPFAS.com artikel fra 07-07-2024

Vindmøller anses ofte som en grøn og bæredygtig løsning til energiproduktion. Men som alle industriprodukter har også de ulemper, særligt hvad angår brugen af per- og polyfluoralkylstoffer, almindeligvis kendt som PFAS. Disse kemikalier, der er værdsat for deres hydrofobe og resistente egenskaber, giver anledning til miljømæssige bekymringer, især i forbindelse med installation og genbrug af vindmøller.

Gå til artiklen HER!

Vindmøllers forurening end ikke overvejes!

Billede-klippet er fra afgrænsningsrapporten i forbindelse med et andet vindmølleprojekt i Hjørring Kommune (området mellem Ilbro og Høgsted).

PFAS (perflouride “evigheds”-stoffer) og BPA (det meget giftige stof Bisfenol A) er slet ikke nævnt i afgrænsningsrapporten og kommer dermed ikke med i miljørapporten. På trods af at hver vindmølle vil indeholde flere tons BPA-holdigt materiale (fortrinsvis fra de 10-20 tons epoxy). Dertil kommer, at Miljøstyrelsen helt generelt ikke finder risiko for grundvand i relation til vindmøller, og grundvand indgår således ikke i den kommende miljøvurdering (grønt kryds). Dette til trods for, at to af møllerne (i Ilbro-Høgsted området) skal etableres i et område med særlige drikkevands interesser.

Bemærk …
Forurening fra vindmøller i drift er kommunens ansvar! – Ingen andres. Man kan udlede, at ‘Hjørring Kommune skubber et meget giftigt tog foran sig’

Gå til afgrænsningsrapporten for Ilbro-Høgsted HER!

Anbefaling af bogen “En skjult magt – Vindmølleindustrien finder det ikke hensigtsmæssigt” af Peter Skeel Hjorth

21-01-2025

Bogen er et kig ind i en meget dyster verden af vindmøllefabrikanter, lobbyister, købte politikere, industristyrede universiteter, halve sandheder og løgne fra en branche, der er båret frem af dine og mine skattekroner. Kort sammenfatning følger herunder:

Bogen dokumenterer vindmølleindustriens magtmisbrug og afslører den sande historie om en professor, der kom på kollisionskurs med en magtfuld storindustri. Den viser, hvordan universiteterne har brug for penge til nye forskningsprojekter, og derfor kan do­nor­erne stille krav om, hvad der kan forskes i – og hvad der ikke må for­skes i. Po­li­tikerne ønsker grøn energi, arbejdspladser i Danmark og nye eksport­muligheder; alt det kan vindmøllebranchen levere. Så må ministre, borg­mestre og toppolitikere bøje nakken og lade erhvervslivet bestemme. For ellers flytter de produktionen udenlands.

Gå til forfatterens hjemmeside HER!

Anbefaling af hjemmesiden Wind Concerns – lavet af en canadisk aktivist-gruppe – med masser af vigtig viden om vindmøller

24-01-2025

Uddrag (oversat):Selv om vi ikke synligt kan se de giftstoffer, der i øjeblikket forurener meget af vores mad og vandforsyning, ved vi, at de er der, fordi de ødelægger menneskers sundhed. Det samme gælder for andre destruktive frembringelser, der fremstilles som sikre – og nødvendige for menneskets overlevelse på grund af klimaforandringerne – men som i stedet indeholder ekstremt forstyrrende usynlige risici. Vi ved, at vindmøller er enorme og optager enorme områder af naturens land og vand. Men det er ikke alt. Mens positiv lyd er utroligt helende, udsender vindmøller en uhørlig, lavfrekvent vibration, der er skadelig for menneskers sundhed, og hvor kronisk eksponering fører til alvorlige forstyrrelser af vaskulær regulering i alle levende organismer.

Gå til hjemmesiden Wind Concerns HER!

Undersøgelse: Lyset fra store vindmøller generer naboerne.

Thisted Dagblad bragte 10. december 2015 en artikel i forbindelse med Aarhus Universitets præsentation af et forskningsprojekt omkring den lokale påvirkning af lysmærkning ved testcentret i Østerild. Man havde forventet, at naboerne ville vænne sig til lysblinkene, men det modsatte har vist sig at være tilfældet.

Her opsummeres kort nogle af hovedpunkterne i undersøgelsen:

  • Undersøgelsens formål er at sætte fokus på og dokumentere lokale påvirkninger af lysafmærkningen på testcentret samt begrunde, hvorfor der skal indføres teknologi til at styre lysene.
  • Den typiske respondent i de knap 150 besvarelser af undersøgelses spørgeskema er 53 år, har en mellemlang uddannelse, har boet i lokalområdet i 26 år, sætter pris på natur og landskab, kan se markeringslys og 10 vindmøller fra sit hjem, har ikke følt sig hørt i planlægningsprocessen, men er for vindenergi og afmærkningslys.
  • Langt de fleste generes af lysene i morgen- og aftentimerne samt om natten.
  • Stort set lige mange oplever landskabsændringerne på grund af testcentret lige så generende som lysglimtene.
  • Næsten 50 procent har i perioden 2013 og til dato ikke oplevet større tilvænning til lysene.
  • Blandt de aktiviteter, der generes af meget af lysene, er cykel-, bil- og gåture samt afslapning.
  • Typiske tiltag for at reducere generne fra lysene er at ophænge gardiner eller persienner, øge brugen af samme, deltage i protestgrupper, ændre opholdssteder i eller udenfor boligen eller flytte udendørs aktiviteter.

Man afventer et intelligent system, som kun tænder for lysmarkeringen, når der er fly i nærheden.  Det er uvist hvis og hvornår et sådant system kan installeres.

Her kan læses mere om forskningsprojektet på AAUs hjemmeside.

Link til Landsforeningen naboer til kæmpevindmøller

Svensk hjemmeside om lysafmærkning af vindmøller, hinderbelysning.se